Wat is inclusief werkgeverschap?

Inclusief werkgeverschap is werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen mensen zijn met een psychische of fysieke beperking, maar denk bijvoorbeeld ook aan werkzoekende met een leerachterstand of een niet-zo-smetteloos verleden. Belangrijk is dat je als inclusieve werkgever ervoor zorgt dat alle werknemers volledig zichzelf kunnen zijn, hun talenten optimaal kunnen benutten en vooral: dit ook zo voelen.

Het is noodzakelijk dat werknemers zich welkom en begrepen voelen om zich te binden aan een organisatie. Wanneer je ze als werkgever ook nog de ruimte geeft om hun talenten optimaal te benutten zul je gemotiveerde en tevreden werknemers krijgen.

Werkgevers die het lukt om gelijkwaardigheid en diversiteit te binnen het bedrijf goed op orde te hebben zullen daar zelf ook veel profijt van hebben. Inclusie zorgt namelijk voor gelukkigere en productievere werknemers, en minder verzuim.

Waarom inclusief werkgeverschap?

Vandaag de dag wordt het steeds belangrijker om als werkgever inclusiviteit en diversiteit 

Inclusieve Werkgevers

Ondanks dat veel werkgevers aangeven de stap richting inclusief werkgeverschap willen nemen, zien we het in de praktijk nog weinig terug. Het blijkt dan ook dat het niet alleen een kwestie is van willen en kunnen, maar ook echt doen. Goede voorbeelden kunnen daarbij helpen.

Een mooi voorbeeld is 

“quote"


2,5 jaar Platform Jongeren & Werk

Begin vorig jaar kwam onafhankelijk onderzoekspartner Regioplan met het verslag '2,5 jaar Platform Jongeren en Werk - Geleerde lessen en hypothesen voor de toekomst'. Dit verslag geeft een mooi beeld van waar het platform zich tussen oktober 2017 en juni 2020 op heeft gericht, wat er is bereikt en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden. Ook vandaag de dag zijn deze lessen relevant voor de toekomstige inzet van het platform. 

Lees hier het hele verslag: Verslag 2,5 jaar Platform Jongeren & Werk (34 pagina's).

Van Kwetsbaar naar Kansrijk

Een boekje met best-practices en inspirerende voorbeelden voor en inclusieve arbeidsmarkt voor jongeren in Nederland.

In september lanceerden we het boekje 'Van Kwetsbaar naar Kansrijk'. We spraken met meer dan 15 sociaal ondernemers, jongerenwerkers en onderzoekers die zich inzetten voor jongeren in Nederland. Met hun verhalen willen we inspireren en laten zien dat een inclusieve arbeidsmarkt wel mogelijk is – en hóe!

Het boekje staat vol voorbeelden van alledaagse, maar toch hele bijzondere, betrokken, bevlogen mensen die ieder op hun eigen manier hun steentje bijdragen om jongeren uit kwetsbare omgevingen een hand te reiken. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een arbeidsmarkt die werkt voor iedereen.

Samen zetten we stappen richting een inclusievere arbeidsmarkt en leren we anders kijken: niet naar kwetsbaarheden, maar naar kansen.

Benieuwd naar het boekje? Geef je hieronder op voor onze nieuwsbrief (max. 4 keer per jaar) en je ontvangt hem direct per mail!