Talentontwikkeling

What's Next digitaal van start op twee scholen

  • Iris Weges
  • 04 / 02 / 2021

Het afgelopen jaar heeft de alliantie #Talentontwikkeling een nieuw loopbaanoriëntatieprogramma voor het vmbo ontwikkeld: 𝕎𝕙𝕒𝕥’𝕤 ℕ𝕖𝕩𝕥! Ze hebben goed nieuws 👇 

"Wij gaan nu eindelijk van start op twee scholen: het X11 College in Utrecht en het Corderius College in Amersfoort. In verband met de sluiting van de middelbare scholen zullen beide projecten (deels) digitaal plaatsvinden. Niet zoals we het in gedachten hadden, maar we zijn ontzettend blij dat we jongeren alsnog kunnen bereiken – zodat zij hun talenten kunnen ontdekken en een weloverwogen studiekeuze kunnen maken." 

🙌  Alliantie Talentontwikkeling doet dit niet alleen. Er zijn zo’n 15 vrijwillige trainers, 15 coaches en 10 mbo-studenten bij betrokken om deze jongeren verder te helpen. 

👜  Daarnaast is ‘De bedrijvendag’ een belangrijk onderdeel van What’s Next. Diverse organisaties komen dan een kijkje in het keuken geven aan de jongeren. Maar liefst 10 bedrijven hebben zich aangesloten bij 𝕎𝕙𝕒𝕥’𝕤 ℕ𝕖𝕩𝕥. 

"Super mooi om te zien dat zo veel vrijwilligers zich willen inzetten voor deze jongeren." – aldus team Talentontwikkeling: Nienke Verweij, Margit Melse, Sietske van Leeuwen en Rosanne Reinders

#jongeren #empowerment #educatie #talent #coach #coaching #student #jongerenenwerk

Alliantie Talentontwikkeling van start met (digitale) programma 'What's Next'