Miniconferentie Kansrijk

  • Iris Weges
  • 06 / 09 / 2021
  • Leestijd: 5 min

Miniconferentie: 

Kansrijk – Maatschappelijke initiatieven versterken voor een inclusieve arbeidsmarkt

Bekijk voor meer informatie de miniconferentie-pagina.

Kansrijk. Dat zijn heel veel mensen in Nederland die nu niet volledig mee kunnen doen. Diversiteit is kracht en inclusie maakt het verschil, maar dan moeten we wel af en toe een hand toereiken, een stoel bijzetten, of wat meer doorvragen.

Dat snappen de mensen achter de vele maatschappelijke initiatieven die Nederland rijk is allang. Maar hoe bevlogen ze ook zijn, ze komen toch soms wat drempels en hobbels op de weg tegen.

De miniconferentie Kansrijk staat in het teken van het versterken van die maatschappelijke initiatieven die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Want hoe bouw je nu een duurzaam, sterk ecosysteem rondom deze initiatiefnemers, zodat zij met volle energie en aandacht met hun werk bezig kunnen zijn?

De organisatie is in handen van Platform Jongeren & Werk en Platform Nieuwkomers & Werk, beiden gefinancierd door de Goldschmeding Foundation. Wij weten inmiddels uit ervaring dat alle to do's (nóg een rapport schrijven, nog een aanvraag voor financiering doen) het werk dat we eigenlijk willen doen kan overschaduwen. Maar we hebben óók ervaren dat er manieren zijn waarop verschillende aspecten – financiering, onderzoek, community en kennisdeling - elkaar onderling kunnen versterken.

Van financiën tot onderzoek tot community en kennisdeling, het komt tijdens de mini-conferentie aan bod. We zoeken verbinding met jullie; sociaal ondernemers, gemeentes, onderzoekers, jongerenwerkers… om zo samen onze impact te vergroten.

Locatie: Metaal Kathedraal (Utrecht)

Tijd: Van 10:00 tot 17:00

Programma: Volgt binnenkort! Naast presentaties en live interviews tijdens de plenaire sessies zijn er twee workshoprondes. Natuurlijk sluiten we af met een drankje.

Wil jij graag aanwezig zijn op deze dag? Neem contact met ons op! 

--------

Over Platform Jongeren & Werk

Een betere wereld, waarin alle jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en vrije keuzes kunnen maken om onderwijs te volgen en te werken. Een Nederland waar jongeren werk kunnen vinden en aan het werk blijven - óók de meest kwetsbare jongeren. Dit is wat we met Platform Jongeren & Werk willen bereiken.

Vanuit het platform geven we maatschappelijke initiatieven een kans om zichzelf te bewijzen en te groeien. We werken in de vorm van allianties waarin twee of meerdere partijen samenwerken rondom een bepaald onderwerp. We delen en ontwikkelen kennis en zijn een platform voor ontmoeting en interactie.

Platform Jongeren & Werk wordt gerund door Rebel - een eigenwijs consultancy- en adviesbureau uit Rotterdam. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.