Open Call

Samen de handen ineen slaan om nóg meer jongeren op weg te helpen naar de arbeidsmarkt?

Dan zoeken wij jou!

Platform Jongeren & Werk helpt sociaal ondernemers en maatschappelijke initiatieven impact te maken door ondersteuning met geld, kennis en netwerk. We onderzoeken van elk initiatief dat ondersteund wordt welke effecten gerealiseerd worden en welke onderdelen van de aanpak hieraan bijdragen. Aanpakken die effectief gebleken zijn helpen we verder bij groei en opschaling, om zo bij meer jongeren impact te kunnen realiseren. Voorbeelden van initiatieven die deel uitmaken van ons Platform vind je via deze link.


Wij zijn op zoek naar bestaande initiatieven door heel Nederland, die met de voeten in de klei staan:

organisaties die voor jongeren het verschil maken op gebied van verslaving, armoede, schulden, en/of vroegtijdig schoolverlaters. Jongeren die vanuit deze fase klaar zijn om de stap naar de arbeidsmarkt te maken. Wil jij de weerbaarheid van deze jongeren vergroten zodat ze sterker in hun schoenen staan om de arbeidsmarkt te betreden? En ken jij organisaties, coaches of werkgevers die hierbij kunnen aanhaken? Bundel dan de krachten om een gezamenlijke projectaanvraag in te dienen. Wij zijn benieuwd naar jouw idee!

Met deze open call willen wij jongeren in een kwetsbare positie weerbaarder maken zodat zij klaar zijn om de volgende stap in hun leven te maken: vanuit hun eigen kracht hun plek innemen op de arbeidsmarkt.

Criteria voor aanmeldingen:

  • Onze voorkeur gaat uit naar de volgende combinatie van partijen:
  • Maatschappelijke organisaties, stichtingen of sociale ondernemers die jongeren (15-27 jaar) begeleiden, die in de afrondende fase zijn van een verslavingstraject, schuldhulpverlening, in armoede leven en/of voortijdig school hebben verlaten
  • Matchmakers die deze jongeren kunnen koppelen aan werkgevers of coaches die jongeren begeleiden naar een betaalde baan
  • Om terugval te voorkomen, dienen de matchmakers/coaches ook ná het traject (ten minste 6 maanden) beschikbaar te zijn voor jongeren om hen verder op weg te helpen tijdens hun loopbaan
  • Het project heeft een duidelijk start- en eindpunt
  • De looptijd bedraagt tussen de 12 en 18 maanden
  • Je kunt tussen de € 50.000,- en € 80.000,- euro aanvragen
  • Co-financiering is een pré

Heb jij een goed idee? Download dan het aanmeldformulier en stuur dit uiterlijk 5 mei 2023 naar fvanderhelm@goldschmeding.foundation.


Vervolg:

Uit de aanmeldingen zullen wij na 5 mei 2023 een selectie maken van initiatiefnemers waar we een gesprek mee zullen voeren. Na deze gesprekken zullen we een initiatief kiezen om het projectvoorstel mee te gaan uitwerken. Het doel is dat het project per 1 juli 2023 kan starten.


Voor vragen kun je contact opnemen met Fheonna van der Helm - projectmanager Inclusieve Arbeidsmarkt (fvanderhelm@goldschmeding.foundation).


Aanmelden Open Call